Wat doen wij?

Orthopedische revalidatie (4xT-methode)

Dit is een combinatie van manuele technieken en diverse trainingsvormen. Het werkt volgens het principe van “testen”, “triggeren”, “tapen” en “trainen” waarbij gekeken wordt naar de connectie tussen de verschillende structuren in de arthromyofasciale ketens. Hoofdzakelijk de samenhang tussen verschillende spieren en andere weefsels is van belang om het optimaal functioneren mogelijk te maken.

Orthopedische revalidatie na operaties of blessures uit het dagelijkse leven:

PostoperatiefDagelijks leven
Poly traumata overbelastingsletsel van spieren en pezen
Schouderoperatiesimpingement in de schouder / frozen shoulder
Elleboogoperatiestennis- of golfelleboog
Pols- en handoperaties skiërsduim
Heupoperaties bursitis
Knieoperatiesligamentair letsel
Enkel- en voetoperatiesenkeldistorties
Rugoperaties

Manuele therapie:

Manuele therapie gaat een stap verder dan traditionele kinesitherapie in de analyse van de klachten en de behandeling zelf. Als manueel therapeut beschouwen we het lichaam als één geheel en leggen we verbanden tussen verschillende delen en stelsels van het bewegingsapparaat. Na een uitgebreid vraaggesprek volgt een functieonderzoek bestaande uit spiertesten, gewrichtstesten, coördinatietesten, enz. Op basis van deze gegevens stellen we samen met jou een behandelplan op en begeleiden we je doorheen je revalidatie. Deze therapie is gericht op het herstellen en verbeteren van je volledig bewegingsapparaat.

Sportrevalidatie en begeleiding:

Revalidatie van sportgerelateerde blessures vraagt een specifieke aanpak. Er moet vooral gezocht worden naar de oorzaak van het probleem om recidief of herval te vermijden. Mobiliteitsbeperkingen worden weggewerkt en verdere stabilisatie uitgebouwd aan de hand van een sportspecifiek oefenprogramma zodat elke sporter terug op zijn topniveau geraakt.

Postnatale revalidatie (bekkenbodemtraining):

Je lichaam heeft 9 maanden hard gewerkt om een prachtige baby te laten groeien om daarna nog eens harde arbeid te verrichten bij de bevalling. Herstel is dus zeker nodig en daar willen wij je graag in begeleiden. Eerst volgt er een vraaggesprek over je ervaringen tijdens de zwangerschap en bevalling, daarna een gepersonaliseerd oefenschema om je terug helemaal fit te voelen!